Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Ovo nikada ne treba raditi u hotelskoj sobi

POSLE dugog putovanja vecina turista kada udje u hotelsku sobu tresne kofer o krevet i time napravi prvu veliku gresku! Kofer se lakse raspakuje ako nije na podu, to je tacno, ali upravo zbog toga vecina hotela ima stalak ili komodu za kofer. Kofer je sve vreme putovanja bio na prljavoj zemlji ili u gepeku i ne treba ga stavljati na krevet na kojem se spava.
Druga greska koju turisti cesto prave je sto napune kadu i urone u sapunicu. Sve studije o hotelskoj cistoci su pokazale da je kada treca najprljavija stvar u sobi. Naime, spremacice, u proseku, potrose manje od pola sata na spremanje sobe i nemaju vremena da ribaju kadu. Ne racunajući lavabo i solju, ostali delovi kupatila se ne ribaju cesto.
Mini-bar uglavnom ne treba dirati, jer su cene nekoliko puta vece nego u radnji. Medjutim, mnogi popiju pice, pa na isto mesto vrate kupljenu u supermarketu i tu nastaju problemi na recepciji, jer mnogi hoteli sada imaju senzor koji javlja da je mini-bar bio otvoren.
Ubedljivo najprljavija stvar u hotelskoj sobi je daljinski upravljac za TV, jer je prepun bakterija koje su prilozili svi oni koji su nekada spavali u ovoj sobi. Spremacice gotovo nikada ne brisu daljinac, a jedini spas je da turista opere ruke kada ugasi TV.
Druga najprljavija stvar u hotelskoj sobi je telefon.
Nakit nikada ne treba ostavljati na komodu, ali ne iz straha da ce prsten ukrasti spremacica. Naprotiv, problem je sto ce sam gost zaboraviti gde ga je stavio ili ga slucajno gurnuti na pod.
Cipele nikada ne treba brisati peskirom iz kupatila. To je izuzetno nekulturno, a u nekim hotelima sobarice prijavljuju kada gost to uradi. U ormanu se obicno nalazi sundjer za cipele, a ukoliko ga nema sobarica ce ga sa zadovoljstvom doneti. Dobar savet je i da vlaznim, antibakterijskim maramicama kada udjete u sobu dezinfikujete stvari koje cete najcesce koristiti i dodirivati.