Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Sevilja (Sevilla) - nespojive razlike


Madrid je previse klasican, Barselona odvec kosmpolitska, a andaluzijska prestonica bas spanska. Kazu da ako nisi video Andaluziju nisi video Spaniju. A Andaluzija se ne moze zamisliti bez Sevilje, njene prestonice, poznate po koridi, Seviljskom berberinu, rodnom mestu Don Huana, ukusnim tapasima i mavarskoj arhitekturi.
Sevilja se smestila na jugu zemlje, i u njoj trenutno zivi oko milion ljudi, koji uzivaju u mediteranskoj klimi.Ovo jeste kontinentalni deo, ali na oko 150 kilometara se nalaze Sredozemno more i Gibraltar, Sa Atlantskim okeanom, od kojeg je udaljena oko 50 km, povezana je rekom Gvadalkivir kojoj moze da zahvali sto je vekovima bila glavna luka i svetski centar .Bilo je ovo podrucje primamljivo Fenicanima, Rimljanima, Mavarima... Pripadalo je i Jevrejima. I sve se to nekako spojilo, pretocilo u raznolikost koja ovom gradu daje posebnost, cini je tradicionalnom i pitomom, ali u isto vreme modernom i uzbudljivom

Sta posetiti:

Seville Cathedral
Gradom dominira katedrala, treca po velicini na svetu, sa cuvenim zvonikom Hiralda, visokim 98 m, koji je nastao adaptacijom minareta. Kao i vecina crkava u Andaluziji i ova je nastala rekonstrukcijom postojece dzamije.Hriscanski vladari su imali sluha za vec izgradjenu lepotu arapske arhitekture, pa su uz minimalna rusenja dogradjivali postojece zdanje.Katedrala odise raznovrsnoscu stilova i "hvali se" najvecim oltarom na svetu, najstarijim orguljama, Muriljovim slikama i Kolumbovim grobom.

Spanski trg je slika koja ce tesko nadmasiti ostale. Smesten je u okviru impresivnog parka Marije Lujze, koji je nikao 1929. godine kada je Sevilja dobila zadatak da organizuje Iberijsko-americku izlozbu. Arhitekta Anibal Gonzales se poigrao stilovima, stvorivsi pravo remek delo, koje vas ostavlja bez daha sirinom ispunjenom velikim platoom sa fontanom, neomavarskim mosticima nad kanalom po kojem gondolijeri prevoze turiste, vodoskocima... Na obodu velelepne palate nalazi se klupa sa mozaicima spanskih gradova i njihovom iscrtanom istorijom.

Alcazar of Seville

Alkazar- prva evropska kraljevska rezidencija sa raskosnim palatama i bajkovitim vrtovima. Arapi su je gradili u periodu izmedju 12. i 14. veka, i gradjena da bi joj se divili. Kada su hriscani osvojili ovaj kraj, nisu se usudili da sruse arapsko zdanje, jer im se toliko dopalo, nego su samo nastavili da ga dogradjuju u svom stilu. Potrebno je citavo popodne da bi se obisla ta kraljevska rezidencija sa Vrtom pesnika, Salonom ambasadora, Dvoristem dama, Lavljim vratima.

Zlatni toranj, nalazi se na samoj reci i nekada je bio tacka gde sva roba koja je dovozena iz novog sveta morala da prodje. Medju tom robom su i namirnice bez kojih je nemoguce zamisliti danasnji zivot - krompir, paradajz, cokolada i duvan. I cuveni Magelan i Amerigo Vespuci su se odatle otisnuli na put oko sveta..
Iako toranj vise nije optocen zlatom, predstavlja bitno istorijsko nasledje, jer se tu cuvaju geografske karte, makete brodova, topovi, portreti moreplovaca, uopste slike jednog slavnog vremena.

Od nekadasnje osmatracnice, barutane i zatvora nastao je Pomorski muzej sa vidikovcem, odakle se pruza pogled na celu Sevilju sa svim njenim znamenitostima - arenom, parkovima, zgradom univerziteta, gradskom kucom, mostovima, najcuvenijim hotelom Alfonso XIII i svakako katedralom i alkazarom.

Nesvakidasnjim gradskim sarmom izdvaja se Jevrejska cetvrt, sa uskim ulicicama,trgovima, prelepim suvenirnicama, restoranima sa najboljim tapasima u celoj Spaniji, kucama sa cvetnim balkonima .Ovde je prvi put izvedena opera Karmen i svoje prve korake nacinio cuveni barokni slikar Bartolomeo Muriljo. I njegov savremenik Velaskez je takodje rodjen u Sevilji ali ju je vec sa dvadeset godina napustio i otisao u Madrid .
Najbolje koride na svetu.Ko zeli da pogleda borbu bikova, mora da racuna na to da su karte uglavnom rasprodate mesec dana unapred, pa ce umesto 15 evra, tapkarosima dati bar 50 vise. Arena "Maestranca" je predvidjena za 14.000 posetilaca, a oni koji se razumeju u to, tvrde da se ovde odrzavaju najbolje koride na svetu, za cije predstave je plakate pravio cuveni Pikaso.
Nemoguce je iskoraciti iz Sevilje bez dozivljaja bar jedne flamenko veceri, tokom koje ste ostali hipnotisani plesom lepe igracice, dok je prati pevacevo pljeskanje rukama uz vesto zavodjenje kastanjetama i zvuk gitare treceg člana ove grupe. Oni vole tisinu. Na svaki sum iz publike reaguju negodovanjem i opominju zveketom potpetica.


U sustini, u Sevilji mnogo toga se moze obici peske, sto je i najlepse, a gotovo svaki hotel organizuje pesacke turisticke ture kojima mozete da se prikljucite. Iako mahom ne znaju engleski, lokalci su toliko ljubazni, da ce vam i nacrtati kako da dodjete do mesta koje zelite da vidite.
Planetarni hit "Makarena" snimljen bas u Sevilji, na trgu istoimenog kvarta, gde se pesmama udvara lokalnim devojkama. Makarena je zastitnica Cigana i toreadora, a to je opet sustinski spanska prica. Zato, dobrodosli u tipicnu Spaniju.

Do Sevilje se obicno leti preko Madrida ili Barselone,tako da iz vecih americkih habova mozete leteti sa jednim presedanjem.Za vise detalja obratite se jednom od nasih agenata na 1800 929 4662.