Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Budimpesta-Kraljica Dunava


Budimpesta ili, kako je popularno zovu, "Kraljica Dunava", spada medju najlepse gradove Evrope. Glavni grad Madjarske je polako postao jedna od najpopularnijih turistickih destinacija u centralnoj Evropi. Smestena na obalama reke Dunav, a proteze se na obe strane. Brdoviti Budim i organizovana Pesta, nude raznolikost i jedinstven sarm.
Budimpesta je glavni grad Madjarske i glavni politicki, industrijski i trgovacki centar zemlje. Ima preko 1,7 miliona stanovnika, sto je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih, kada je imala 2,07 miliona. Postala je sjedinjeni grad 1873. spajanjem Budima i Obude, na desnoj obali Dunava, sa Pestom, na levoj (istocnoj) obali.
Ukoliko nameravate da posetite Budimpestu, neke stvari jednostavno ne smete propustiti.

Zamak u Budimu, kej na Dunavu, Andrasi bulevar i Milenijum podzemna stanica su pod zastitom UNESCO-a.

Budimpesta je grad sirokih bulevara i uskih poprecnih ulica - podsetnik da je nekada bila deo Austrougarskog carstva. To je grad koji je stvoren za pesacenje, tako da najbolje krenite iz centra, a zatim tumarajte grandioznim bulevarima i divite se arhitekturi.
U centru grada se nalaze dva bitna muzeja - Madjarski nacionalni muzej smesten u zgradi neoklasicnog stila, i Memorijalni centar Holokausta.

Zapocnite turu obilaskom zamka u Budimu i njegove okoline.Ceo kvart je pod zastitom UNESCO, najveci deo je rekonstruisan i danas izgleda kao u srednjem veku. Originalni dvorac je unisten u Drugom svetskom ratu, a na njegovom mestu se nalazi sadasnja Kraljevska palata. Prosetajte i duz Andrasi avenije sve do Trga Heroja i po gradskom parku.
Ne propustite ni Lancani most na Dunavu i setaliste dunavskim kejom. Ovaj most je zapravo bio prva spona izmedju gradova Budima i Peste, koji su se spojili u jedan grad - Budimpestu.

Ukoliko planirate da posetite ovaj grad tokom jula i avgusta, ne propustite veseli letnji festival koji se odrazava upravo na ovom mostu.
Setaliste je pod zastitom UNESCO-a i setnja pored Dunava moze biti veoma opustajuca. Ujedno cete imati i predivan pogled na budimsku stranu i zamak. Dok setate kejom, obratite paznju na Gresam palatu koja je sada pretvorena u hotel "Four Seasons".
Ukoliko volite da planinarite, onda ce vas brdoviti Budim oduseviti. Brdo Gelert je omiljeno mesto stanovnika Budimpeste na kom provode vikende, a stari i prefinjeni hotel "Gelert" nudi povoljne celodnevne aranzamne sa ulaznicom za bazene i kompletnim obrokom. Ambijent je prelep, necete pozaliti...
Prelepe vetrovite staze okruzene zelenilom i drvecem vode vas do samog vrha, gde mozete uzivati u pogledu sa Citadele, koji oduzima dah - Budimpesta na dlanu... Posetite obavezno i trg i baziliku St. Stefana. Ovo je jedan od najpoznatijih spomenika sa pestanske strane grada, posle zgrade Parlamenta.Parlament je jedan od simbola Budimpeste i jedan od najvecih parlamenata u Evropi. Obavezno ga obidjite, necete se pokajati. Glavna fasada gleda na Dunav, a gradjevinu je u neogotskom stilu sa neorenesansnom kupolom projektovao Imre Steindl. Gradnja je zavrsena 1902. kada je kupola podignuta na tacno 96 metara visine, sto je za Madjare vazan broj - 1896. godine Madjarska je proslavila hiljadu godina postojanja. Kad se popnete grandiozno ornamentisanim stepenicama naici cete na heksadekagonalno (16 stranica) centralno predvorje iz kojeg se ulazi u krajnje impresivnu prostoriju. U parlament se moze uci samo sa vodicem, a tura traje 45 minuta. Trg ispred Bazilike je prepun malih kafea i restorana, u kojima cete svakako uzivati isprobavajuci recepte madjarske kuhinje.

Poslednja destinacija za obilazak u ovoj turi neka bude Vaci ulica. Ovaj deo grada je prenatrpan turistima kada je sezona. Vredi ga posetiti, jer cete moci da vidite brojne istorijske zgrade i spomenike, a ujedno i da pazarite u ovoj, pre svega, trgovackoj ulici.
Zelite li grad razgledati nocu, predlazemo vam brod, ili setanju romanticnim ulicama Starog grada. Budimpesta nudi bogat nocni program: od opere, pozorista, baleta, do pivnica sa lokalnim madjarskim melosom ili kabare predstava nalik onim u Parizu. Budimpestu mozete posetiti na putu iz Amerike ka Beogradu,Zagrebu,Sarajevu,Skopju.Ili na povratku. Ili se provozati do ovog intersantnog grada dok ste na odmoru .Ili cak leteti od Beograda do Budimpeste (Belavia saobraca 2 puta nedeljno).Agenti Axioma Travel su tu da vam pomognu da isplanirete vase putovanje.Axioma Travel 800 929 4662.