Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Svetske turisticke destinacije kojima preti nestajanje

Nedavno se saznalo da Beli klifovi Dovera u Engleskoj erodiraju brze nego ikada, a glavni razlog su promene obale, koje su napravili ljudi. Ovo nazalost nije jedini slucaj - promena klime, krcenje suma, turizam i industrija imaju razarajuci efetkat na ove divne tvorevine prirode sirom sveta. Sve to povlaci za sobom pravi domino efekat, pa se tako povecao i broj ugrozenih znamenitosti.
Istrazivaci su nedavno objavili da se klifovi povlace za 32 cm svake godine, dok je ranije to bilo samo 2 cm godisnje.

Venecija tone pet puta brze nego ranije. Naucnici kazu da naginje ka istoku i ide ka Jadranskom moru, i to za 2 mm svake godine, u poslednjih deset godina. Nadaju se da ce novi odbrambeni sistem Eksperimentalni elektromehanicki modul (Mose) uspeti da zastiti grad od visokih plima.

Iako spada u jedno od sedam svetskih cuda, skoro trecina Velikog kineskog zida je nestala, pise u jednom od izvestaja iz prethodne godine. Prirodna erozija, ljudska destrukcija i manjak zastite su doveli do toga. U septembru je pokusaj kineskih vlasti da poprave zid propracen kritikama lokalnog stanovnistva, ali i ljudi iz drugih delova sveta, jer je zbog betoniranja zid navodno izgubio svoju specificnost.

Strucnjaci su otkrili da nivo Mrtvog mora opada, u proseku za jedan metar godisnje. Smatra se da je razlog to sto vise vode otice iz njega nego sto dotice iz reke Jordan. Od pedesetih godina do danas nivo ovog mora, koje predstavlja veliku atrakciju za turiste, opao je za 40 metara.
S druge strane, rastuci nivo mora preti svetskoj populaciji koja zivi na niskim oblastima i ostrvima, koji su pod sve vecim rizikom od poplava, ukljucujuci rajska ostrva Maldive. Zbog velikog straha da ce jednoga dana potonuti, maldivske vlasti su pocele da grade vestacka ostrva za svoje stanovnistvo.

Glecer Cakaltaja ( Chacaltaya) star 18.000 godina je nestao. Na 29 km od La Paza, na Andima Bolivije, padine Cakaltaja su nekada vazile za najstarije skijaliste na svetu. Izmedju 1940. i 1982. godine,glecer je poceo da propada i njegova povrsina se sve vise smanjivala, dok 2005. godne nije potpuno nestao.


Linije u pustinji Naska su izbrisane. One su 2.500 godina izdrzavale probu vremena u svom suvom i udaljenom podrucju u pustinji Naska u Peruu. Ove linije predstavljaju preko sto stilizovanih crteza na pustinji koji su toliko veliki da se mogu videti samo iz vazduha. Kao rezultat infrastrukture, koja je izgradjena kako bi se izaslo u susret posetiocima, 2009. godine je voda koja se slila sa jednog auto-puta, nakon obilne kise, obrisala jedan "crtez". Da ne spominjemo stetu koju je nanelo miniranje oblasti, jer su kompanije iskopavale gradjevinski materijal.