Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Varsava

Varsava je glavni i najveci grad Poljske i uzi centar broji oko 1,800.000 stanovnika.
Grad lezi na obe obale reke Visle , udaljena oko 240 milja od Baltickog mora i lukeGdanjsk i oko 220milja severno od Karpata.
Prvi put se spominje u 13. veku, da bi se s vremenom razvila u veliko trgovacko srediste i godine 1596. postao glavnim gradom Poljske. Nakon podele Poljske postala je dio Pruske, a od godine 1817. glavnim gradom Velikog varsavskog vojvodstva. Nakon Beckog kongresa je pripala Rusiji, a godine 1918. je u njoj proglasena nezavisnost Poljske
Kako biste u potpunosti doziveli Varsavu, vazno je znati da ovaj grad nosi i nadimak "Feniks sa Visle" - Tokom Drugog svetskog rata grad je pretreio neizmernu materijalnu stetu, a oko 700.000 gradjana je ubijeno. Nakon napada Nemačke na Poljsku, Varsava je postala centar otpora, a ustanak u Jevrejskom getu 1943. je zavrsio potpunim unistenjem ovog regiona. Nakon sloma otpora, stanovnici su odvedeni u logore, a Nemci su bacacima plamena krenuli sa sistematskim paljenjem grada i njegovim unistenjem. Nisu stedeli ni crkve, muzeje ili palate, tako da je na kraju unisteno oko 85% grada.

Vredni Poljaci su odmah po zavrsetku rata krenuli u intenzivnu obnovu grada, rekonstruisuc ga u izvornom obliku na osnovu nacrta, slika i secanja. Ukoliko ne poznajete istoriju grada, nikada ne biste mogli ni pretpostaviti da sve te divne stare gradjevine koje vidite imaju svega 70-ak godina staza. Varsava je uspela da povrati svoj stari sjaj i danas je ovaj grad spoj stare arhitekture i modernih staklenih nebodera, koji su uspeli da se medjusobno uklope u veoma skladnu celinu.

Stari grad (Stare Miasto)
Prostire se od Barbakana do Trga Zamak (Plac Zamkowy) kojim dominiraju kraljevski zamak i kolumna kralja Sigismunda III Vase. Ovo mesto vrvi brojnim kaficima, restoranima i suvenirnicama. Pored sirokih trgova, zavirite i u uske ulicice sa fasadama toplih zemljanih boja, u kojima su se smestile brojne crkve, zidane u razlicitim gradjevinskim stilovima. Na Pijacnom trgu (Rynek Starego Miasta) se smestila i cuvena statua sirene, koja je postala zastitni znak Varsave.


Novi grad (Nowe Miasto)
Nakon sto zavrsite obilazak starog grada i prodjete kroz prolaz Barbakana, te napustite ostatke njegovih zidina, docekace vas novi deo grada. Novi deo grada svojom upecatljivoscu ne zaostaje previse za starim gradskim jezgrom, a ovde cete takodje moci da vidite brojne zanimljive crkve kao sto su Katedralna crkva poljske vojske kraljice Marije, Crkva Svetog Kasimira i Crkva pohodjenja blazene Device Marije. Preporucujemo i posetu spomeniku varsavskom ustanku i kipu Marije Kiri, dvostruke dobitnice Nobelove nagrade.

Kraljevski put (Trakt Krolewski)
Kraljevski put prostire se u duzinu od cetiri kilometara, pocevsi od Kraljevskog zamka pa do Palate Lazjenki (Palac Lazienki). Ulica Krakowskie Przedmiescie je najprestiznija ulica u Varsavi i prostire se od Kraljevskog zamka do Poljske akademije nauka i statue Nikole Kopernika. Na ovom potezu mozete videti brojne zanimljive crkve, hotele i prodavnice.
Na Kraljevskom putu se nalaze i dva veoma atraktivna muzeja - Muzej moderne umetnosti Zahenta (Zacheta) i Etnografski muzej, kao i Crkva svetog srca u kojoj se nalazi Sopenovo srce.

Lazjenki park (Lazienki park)
Kraljevski put se zavrsava kod Lazjenki parka, jednog od najlepsih mesta u Varsavi. Ovaj kompleks je poznat po svojoj velicanstvenoj Palati na vodi (Palac na Wyspie), letnoj rezidenciji kralja Stanislava. Pored ove palate, u parku se nalaze i druge zanimljive gradjevine kao sto su Palata Myslewicki, Bela kuca, Stara oranzerija sa kraljevskim teatrom, amfiteatar i sl. Park je dom velikom broju veverica, koje su toliko pitome da ce se cak i penjati po vama. Uzivanje u zelenilu, predivnim cvetnim vrtovima i vodenim povrsinama ce dati vasem boravku u Varsavi potpuno novu dimenziju. U neposrednoj blizini parka se nalazi i Botanicka basta.

Park i palata Vilanov (Palac Wilanow)
Oko 6 km juznije od Lazjenki parka, nalazi se jos jedno fascinantno mesto koje krasi Varsavu. Rec je o Palati Vilanov (Palac Wilanow), letnoj rezidenciji poljskog kralja Jana III Sobjeskog. Monumentalna palata oker boje je u danasnje vreme pretvorena u muzej. Pored muzeja, kompleks ukljucuje i Staru oranzeriju, prelepe vrtove i jezero .

Praga distrikt
Na istocnoj obali reke Visle, nalazi se deo grada poznat i kao Praga distrikt. Zbog odvojenosti rekom, prvobitno se razvio kao posebno naselje, a brojni pokusaji izgradnje stalnog mosta su urodili plodom tek u 18. veku, kada je napokon pripojen gradu. Za vreme Drugog svetskog rata ostao je prilicno postedjen u napadima Nemaca. Nakon pada komunizma, ovaj deo grada je doziveo preporod, kada su se brojni umetnici uselili u napusene zgrade fabrika, dajuci mu jedinstven pecat.

Transfer od aerodroma i gradski prevoz
Prilikom dolaska na aerodrom, uzmite na turistickom info pultu mapu grada, jer ce vam pomoci da se bolje snadjete u gradu. Odmah na izlazu sa aerodroma, nakon sto predjete dva pesacka prelaza, nalazi se autobuska stanica. Autobus broj 175 vozi prema centru grada, do kojeg imate oko 15-ak stanica. Iskoristite mogucnosti koje pruza aplikacija Google maps i odstampajte sebi rutu od aerodroma do hotela na papir, jer ce vam znacajno pomoci pri snalazenju u gradu. Takdoje mozete taksijem, jer su cene voznje do grada ispod $20 USD.