Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Sta sve ne smes u Japanu kad si turista

Biro za konvencije i posetioce bivse japanske prestonice Kjoto objavio je detaljno uputstvo o tome kako bi turisti trebalo da se ponasaju u tom gradu.
Objavljen je cak i infografik na kojem su na skali od jedan do tri oznaceni "uvredljivi nacini ponasanja" koja se u ovom gradu ne tolerisu.
Recimo, voznja bicikla pod uticajem alkohola smatra se najvecim prestupom, a svako ko bude uhvacen u tom "nedelu" suocava se sa kaznom od 8 000 dolara ili pet godina zatvora. Oni koji pak ostavljaju bicikl van oznacenih parking-zona kaznjavaju se s 20 dolara, koliko iznose troskovi uklanjanja bicikla. Takodje, bezobzirni biciklisti moraju da plate dodatne takse, kako bi ponovo dosli do svog dvotockasa.

Medju drugim prekrsajima koji mogu skupo da vas kostaju u Kjotou jesu bacanje smeca na ulici (kazna je 250 dolara), dok oni koji puse van mesta oznacenih u tu svrhu placaju kaznu od osam dolara.
Vodic ukljucuje i nekoliko upozorenja vezanih za fotografisanje pruga i odredjenih delova hramova, kao i maltretiranje maiko sviraca. Putnicima se savetuje da ne zaustavljaju svirace i ne hvataju ih za rukave kimonoa u pokusaju da se fotografisu s njima.
U Kjotu nije pristojno ni otkazati rezervaciju u restoranu u poslednjem trenutku, ne ostavljati prolaznicima dovoljno mesta da prodju uskim ulicama, kao i ne postovati kodekse oblacenja odredjenih ustanova.
U Kjotu nema ostavljanja baksisa, a konobarima turisti samo treba da kazu "Okini", sto znaci "hvala" na dijalektu koji se koristi u ovom gradu.
Velika uvreda je u cipelama gaziti po tatamiju, podnoj prostirci koja se nalazi u mnogim tradicionalnim kucama u Japanu.
Prirucnici o ponasanju u Kjoto bice ubuduce deljeni narocito kineskim turistima, zbog lose reputacije koju imaju sirom sveta, kada je rec o postovanju tudjih kultura i obicaja.