Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Buenos Aires-srce i dusa tanga

Najevropskiji od svih gradova juznoameričkog kontinenta, sa svojim sirokim bulevarima, velelepnim parkovima, divnim gradjevinama i raznovrsnim kulturnim i nocnim zivotom, s pravom je nazvan Parizom Latinske Amerike.
Bozanstveni Buenos Aires ,zauzima ogromno prostranstvo, prestonica Argentine je jedan od retkih megalopolisa koji ima moc da sarmira dosljake i prvi susret sa njim predstavlja pravi kulturoloski sok.

Najveci broj doseljenika u 19. veku, dosao je upravo iz Italije, Spanije i Francuske. Njihova kultura i gastronomija jos uvek dominiraju gradom sto se moze videti u mnogobrojnim
muzejima, umetnickim galerijama, teatrima i sjajnim restoranima.

U vreme intenzivnog razvoja grada angazovane su najbolje pariske arhitekte sa zadatkom da naprave grad lep i velicanstven kao Pariz. Uspeli su. Pored kolonijalne arhitekture, mnoge avenije Buenos Airesa, kao sto je Alvear, projektovane su u francuskom stilu, seku se pod pravim uglom i zavrsavaju trgovima, a krase ih maestralne gradjevine sa mnogo kovanog gvozdja, lukova i stubova, doprinoseci velicanstvenosti grada.Avenija 9. juli za koju kazu da je najsira na svetu (cak 26 traka) ,stvarno je impozantna i deluje vrlo prijatno za oko jer je oplemenjena drvoredima i travnjacima izmedju mnogobrojnih kolovoznih traka. Ona se sece sa najvaznijim gradskim arterijama
Buenos Aires (grad dobrog vazduha)je treci po velicini grad Juzne Amerike sa oko 3 miliona stanovnika u uzem jezgru a vise od dvanest sa okolnim mestima koja ekonomski gravitiraju ka metropoli, i sastoji se od 47 kvartova (barrios).

Kada se kod nekog stanovnika argentinske prestonice koje zovu Portenjosi (Portenos - onaj koji je dosao iz luke) raspitujete kako da stignete do odredjenog mesta, nepogresivo ce vam reci tacno koliko blokova ste odande udaljeni i usput vam dati savet koje prevozno sredstvo bi bilo najbolje resenje za vasu destinaciju.
Buenos Aires je smesten u nepreglednoj dolini poznatoj po imenu Pampas, na istoku Argentine i lezi na uscu reke Rio de la Plata, Ovde se zivot odvija neprekidno svih 24 sata, i iako je srce metropole zakrceno i bucno kao i svaki drugi urbani centar, grad pruza izuzetno prijatnu atmosferu za setnju i obilazak.
Pored prisutne monumentalnosti u arhitekturi, grad ima i sasvim drugacije cetvrti, sa malim kucama i pjacetama na kojima su milonge (ulicni tango plesaci) stalno prisutni, a lokalni restorani i kafeterije prepuni. Takav je kvart San Telmo, koji jos cuva sarm kolonijalne proslosti, sa svojim kafanama na cosku, kaldrmisanim ulicama i dvoristima od kojih poneka jos imaju bunare.
Nedeljom je ulica La Defensa prepuna ulicnih prodavaca, a u parkic Plaza Dorrego sjati se silan narod u vreme odrzavanja sajma antikviteta, koji podjednako privlaci i Portenjose i strance
Preko nedelje je ovde znatno mirnije i tada se sasvim opusteno sedi po kafeima i restoranima gde cesto poneko zasvira bandoneon (mala harmonika) za svoju dusu. Ovo je ujedno i deo grada gde se odlazi na tango show sa profesionalnim izvodjacima u neki od mnogobrojnih klubova. Celom duzinom ulice Balcarce nizu se klubovi sa vrhunskim tangom.
Pored snaznih evropskih uticaja, Buenos Aires je iznedrio i svoje specificne i autenticne forme, na prvom mestu tango, najkompleksniji muzicki i plesacki zanr Argentine. Senzualan i strastan, tango izrazava emocije Argentinaca, a njegova cudesna i milozvucna forma moze se cuti i videti u svakom delu Buenos Airesa.
Poreklo tanga datira jos iz 18. veka kad je nastao kao mesavina kreolskih, kubanskih, africkih i urugvajskih ritmova. Najpre se izvodio polutajno medju najnizim slojevima i u bordelima. Iz ilegale je prvi put zvanicno izasao pred sam kraj 19. veka. U pocetku ismejavan i karikiran, postepeno se peo uz drustvenu lestvicu, sticao pristalice i konacno bio prihvacen dvadesetih godina 20. veka, ali ne u Argentini, vec u Parizu. Ubrzo potom, tango ples biva sve popularniji i u Buenos Airesu

U Buenos Airesu se govori kastiljanskom varijantom spanskog, koji je vrlo jasan, tecan i prijatan za uho. Ukoliko se makar malo sluzite spanskim koristite ga bez ustrucavanja jer ovde engleski ne prolazi, osim u retkim prilikama.
Imajuci ovo u vidu, morate se snaci kako god znate i umete na mestima gde je potrebna komunikacija. Prodavac ce radije dozvoliti da izgubi musteriju nego sto ce se potruditi da nadje nekog ko ce se sa njim sporazumeti. To je verovatno stvar ponosa. Rane koje je ostavio za sobom Foklandski rat (ovde nazvan Malvinski, jer Argentinci Foklandska ostrva zovu Malvinima) nisu zacelile iako je od ovog sukoba sa Englezima proslo vise od 20 godina.

Najbolje doba da posetite Buenos Aires je upravo sada - od Septemba do Decembra.
Iz pojedinih gradova Amerike svakodnevno saobracaju direktni letovi . Za vise detalja vezanih za cene i raspored letova obratite se jednom od nasih agenata. Axioma Travel 1800 929 4662