Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Antalija, sjajna zvezda Mediterana

Antalija je godinama jedan od najposecenijih turskih gradova. To je mesto gde i Turci letuju. OOno so je velicanstveno u ovom mestu su sjajne plaze, luksuzni hoteli koji nude sve sto pozelite, ali i istorijske znamenitosti koje ce zadovoljiti zelju svakog istrazivaca.

Antalija je smestena na litici u juznom delu poluostrva Anadolija, a njeno ime znaci sjajna zvezda Mediteranskog mora. Ovaj grad je i prestonica istoimene pokrajine u kojoj zivi oko milion stanovnika.

Grad je okruzen planinama, sumama, Mediteranskim morem i mnogim drevnim rusevinama. Sa Antalijskog aerodroma moze se stici u bilo koji grad Turske rivijere.

Antalija je jedno od glavnih kulturno-istorijskih centara koje poseduje brojne hotele, pocev od onih luksuznih sa pet zvezdica kao sto su "Madran palas", "Adam i Eva", pa do onih sa dve i tri zvezdice.

Nesto po cemu je prepoznatljiva Antalija su svakako zlatne plaze koje su duge po nekoliko kilometara. Kleopatra i Incekum nalaze se na zapadu grada i duge su oko dva kilometra. Plaze Lara i Konijalti su raj za posetioce sa tirkizno plavim morem sa mnogo barova i klubova. Nocni zivot u ovom delu Antalije je jako ziv, posebno u letnjem periodu, kada dodje veliki broj turista iz svih krajeva sveta.

Pored plaza tu su istorijska mesta koja takodje privlace veliki broj posetilaca. Najpoznatije istorijsko mesto je Olimpus sa arheoloskim ostacima koji poticu iz drugog veka pre nove ere. Nista ne zaostaje ni drevni grad Aspendos, poznat po svom starom pozoristu.

Nakon obilaska istorijskih znamenitosti, tu su prirodne lepote Antalije, kao sto su Manavgat vodopad, Karain i Beldibi pecine, kanjon Koprulu i druga mesta primamljiva za ljubitelje prirode.

Ukoliko zelite dobro da jedete, tu su brojni restorani, a u meniju se nalaze mnogi turski specijaliteti, ali i hrana iz drugih svetski poznatih kuhinja.

Ako pozelite da se ovog leta odmorite i uzivate u blagodatima mora, turski grad Antalija idealno je mesto za to.

Shoping
Antalija ima dosta soping centara sa brojnim prodavnicama gde mozete naci svetski poznate brendove. Turistima su narocito interesantne prodavnice nakita, tepiha i koze, kojih najvise ima u Kalici okrugu, u blizini gradskih zidina. U Antaliji se dosta trazi tekstil, odeca od pamuka, tradicionalne rezbarije od keramike i drveta, tepisi, cilimi, radovi od bakra, zlata i koze, a popularni su lokalni zele dzemovi napravljeni od voca i povrca. Tezge na ulicama, bazari i marketi svoju robu prodaju i do ponoci.

Istorija
Istorija Antalije seze do starogrckih i rimskih vremena, a i dan-danas je zadrzala neka obelezja koja vec vekovima izmamljuju uzdahe turista.

Antaliju je osnovao Atalus Drugi, kralj Pergamuma 159. godine pre nove ere. Grad je doziveo procvat pod vladavinom Rimljana i taj zlatni period se zadrzao sve do 1390, kada je pao pod vlast Otomanskog carstva. I danas se mogu videti ostaci tog perioda, a najznacajniji su svakako ostaci gradskih zidina, medju kojima se istice impozantna Hadrijanova kapija.

Antalija, grad u kome su pomesane istorija i kultura, zasluzuje naziv "glavni grad turskog turizma" kako ga mnogi nazivaju.

Danas on ponovo dozivljava zlatno doba jer se transformisao u kulturno i istorijsko srediste sa tematskim hotelima
Jos uvek se mogu videti tragovi vizantijske, romanske i seldzutske arhitekture kulture.