Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

OVERBOOKING

Avio karta, rezervisana i placena na vreme, nije uvek garant da cete i sesti u planirani avion i vinuti se put visina. Avio-kompanije ponekad prodaju vise mesta nego sto imaju na avionu. Razlozi za ovu pojavu su mnogi. Recimo da avio-kompanija u svojoj floti ima avion tipa Embraer koji pod odredjenim nepovoljnim vremenskim uslovima moze da nosi manje putnika i prtljaga, pa se odredjen broj karata otkazuje zbog sigurnosti. Takodje, cesto se desava da poslovni ljudi rezervisu po dva, tri leta sa razlicitim vremenom polaska, pa iskoriste onaj let koji im zbog obaveza najvise odgovara. Na ovaj nacin dolazi do overbookinga karata, pa pojedini putnici mogu ostati bez mesta na letu..

Imajte u vidu da je ova pojava retka - u proseku se desava samo jednom u 10,000 putnika, ali se moze desiti bas vama - bitno je da razumete vasa prava i kako treba da postupite u toj situaciji. Avio kompanija ce prvo da trazi dobrovoljce i da im ponudi odredjeni novcani iznos ili besplatnu kartu. To je najcesce dovoljno da se resi problem. Ako nema dovoljno dobrovoljaca, i avio-kompanija mora da skine nekog sa leta koji ima potvrdjeno sediste obavezna je da svog putnika ipak smesti u neki avion, pa makar on bio i iz konkurentske firme. Takodje mora po americkom zakonu da na licu mesta da isplati odstetu putniku. Za dva sata cekanja do sledeceg leta putniku placa $400USD, a za vise od dva sata $800USD. U evropi vaze slicni zakoni sa odstetama do 600 EUR.

Iako je vrlo mala sansa da se vama ovo desi, vazno je da odmah trazite prvi sledeci let do krajne destinacije i da trazite novcanu stetu koju vam zakon garantuje.