Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Posetite Washington DC

Washington je glavni grad Sjedinjenih Americkih Drzava. Prostire se na povrsini od 177 kvadratnih kilometara, a u njemu zivi oko 600 000 stanovnika. Medjutim, ovaj broj podrazumeva samo uze gradsko naselje. Kada se u obzir uzme metropolitensko podrucjebroj se penje na gotovo 5 miliona stanovnika. Washington je centralno politicko srediste Sjedinjenih Drzava. Ovde se nalazi i sediste Svetske banke, Medjunarodnog monetarnog fonda i Organizacije americkih drzava. Takodje, Washington je i jedna od najposecenijih destinacija na turistickoj mapi SAD - a.
Na podrucju Washington-a preovladava vlazna suptropska klima. Zastupljena su sva cetiri godisnja doba. Proleca i jeseni su tople, a zime veoma hladne.
Pre nego sto su Evropljani poceli da pristizu u sedamnaestom veku, podrucje na kome se nalazi Washington, bilo je naseljeno domorodackim plemenom Nakontcak. Pocetkom osamnaestog veka njih ovde vise nije bilo. Na severnoj obali reke Potomak osnovano je naselje Georgetown. Ovo naselje je 1751. godine dobilo status grada. James Medison je 1788.godine naglasio potrebu formiranja federalnog okruga, sto je znacilo da buduci glavni grad ima poseban status. Godine 1790. odredjeno je da se glavni grad nalazi na reci Potomak, a tacnu lokaciju odabrao je predsednik George Washington. Grad je 9. septembra 1791. godine dobio ime Washington, a okrug je nazvan Columbia, sto je u to vreme bilo poetsko ime za Sjedinjene Americke Drzave. Tokom Americko - britanskog rata, britanske snage su 1814. godine umarsirale u Washington, kada se zbio cuveni dogadjaj poznat pod imenom "Burning of Washington"(spaljivanje Washington-a). Tada su stradali brojni objekti, a unistena je i sama Bela kuca. Ovo je bio prvi i jedini put da se Washington nasao pod okupacijom. U vreme Americkog gradjanskog rata doslo je do naglog porasta stanovnika americke prestonice. Grad je sedamdesetih godina devetnaestog veka poceo ubrzano da se razvija i modernizuje. Tokom prve polovine dvadesetog veka Washington je dobio neke od gradskih simbola, a podignut je i veliki broj spomenika. Sezdesete godine bile su veoma dramaticne za Washington. Tada je kulminirao pokret za prava crnaca, a nakon ubistva Martina Lutera Kinga, grad je postao pravo bojiste. Kada je izvrsen teroristicki napad na Ameriku, 11. septembra 2001. godine, jedan od otetih aviona srusio se na zgradu Pentagona, koja se nalazi u obliznjem Arlingtonu.
Washington je jedan od najlepsih gradova u Sjedinjenim AmerickimDrzavama. Brojni spomenici i arhitektonska zdanja cine ovaj grad za jednu od najpopularnijih destinacija ove drzave.

Turisticke atrakcije u Washington DC-a su :
‚€¢ Spomenik Washington-u je najvisa gradjevina u americkoj prestonici. Posetioci se mogu liftom popeti na visinu od nekoliko stotina metara. Gradnja ovog zdanja odobrena je jos 1783. godine, ali nije zavrsena sve do 1885. Na spoljnoj train obelisk se mogu primetiti razlicite nijanse koje upucuju na podatak da je gradnja u jednom trenutku potpuno zaustavljena. Naknadno je za gradnju stizao kamen sa druge lokacije.
‚€¢ Capitol je je jedan od najvecih simbola Washington-a. Unutar zdanja se mogu videti prostorije u kojima su se doneli najznacajniji zakoni SAD - a, ili se moze uzivati u ogromnoj fresco na kojoj je prikazana apoteoza Washington-a. Na njoj prvi predsednik Amerike postaje bog.
‚€¢ Bela Kuca je najpoznatija rezidencija u svetu. Ovo zdanje je defintitivno najpoznatiji simbol Washington-a. Posetioci mogu da uzivaju u rezidenciji predsednika jos od vremena John Adams-a. Poseta Washington-u ne bi bila potpuna bez dolaska u Belu Kucu.
‚€¢ Linkolnov spomenik je ogromna bela mermerna statua Abrahama Linkolna. Predsednik Amerike predstavljen je u sedecem polozaju. Posetite i 36 dvorana koje predstavljaju 36 drzava unije, koliko ih je u to vreme bilo.
‚€¢ Muzej Smithsonian je jedan od najboljih muzeja sveta. Ovo zdanje je pravi nacionalni simbol, u kome posetici mogu da vide mnogo toga. Najpopularniji deo je Muzej avijacije i aeronautike. Ovde se mogu videti originalni avion brace Rajt, komandni modul Apolo 11 ili originalni model Enterprisea iz Star Trek-a.
‚€¢ Nacionalna galerija umetnosti se sastoji iz dva krila, a poseduje kolekciju od preko 100 00 umetnickih dela. U zapadnom krilu nalaze se predmeti od 13. do 19. veka. Ovde se nalazi jedina Da Vincijeva slika u Sjedinjenim Americkim Drzavama. U istocnom krilu nalaze se umetnicka dela iz savremene umetnosti.
‚€¢ Nacionalni Zooloski vrt je nezaobliazno mesto . Sta vise, poseta Zoo vrtu je besplatna. Ovo je mesto za celodnevnu zabavu. Uzivajte sa velikim brojem zivotinja iz celog sveta. Jedan od najpoznatijih stanovnika vrta je panda.
‚€¢ Georgetown je svetski poznat po univerzitetu. Ovo je sjajno mesto za odlazak u soping ili uzivanje u nekom od restorana. Takodje, posetioci mogu da uzivaju u staroj arhitekturi u Ulici M. Stara kamena kuca u 3051 Ulica M je najstarije zdanje u ovoj oblasti i datira iz 1765. godine.
‚€¢ Nacionalna katedrala je sesta po velicini katedrala u svetu. Njena gradnja trajala je od 1907 - 1990. godine. Ovo je predivno goticko zdanje
‚€¢ Memorijalni muzej holokausta je najznacajniji americki spomenik posvecen holokaustu. Eksponati na emotivan nacin prikazuju jedan od najstravicnijih dogadjaja u istoriji sveta.
‚€¢ Spomenik vijetnamskim veteranima prikazuje razmere americkih gubitaka u Vijetnamskom ratu.
‚€¢ Internacionalni spijunski muzej je sjajno mesto za sve ljubitelje spijunskih filova. Ovde se mogu videti pravi i izmisljeni eksponati spijunske opreme, a tu su i rekviziti iz filmova o James Bond-u.
‚€¢ Nacionalno groblje Arlington je mesto na kome se moze doziveti americki patriotizam. U redivma se nalaze grobovi preko 300 000 nacionalnih heroja, znanih i neznanih. Grobnica Nepoznatog vojnika i Vecni plamen J. F. Kennedy-a predstavljaju veoma mocan prizor.
‚€¢ Ovo naravno nije sve sto Washington ima da ponudi. Svaki deo grada sa sobom nosi deo istorije. Na trgovima su se odigravali znacajni dogadjaji, a kroz avenije su marsirale vojske. Zaputite se putem kojim se britanska vojska kretala tokom cuvenog " spaljivanja Washington-a ". Posetite neke od simbola SAD - a. Ili jednostavno uzivajte u restoranima, kaficima, barovima, ili nezaboravnom sopingu. Ovo je grad u kome je zapocela istorija Sjedinjenih Americkih Drzava, I sjajno mesto za putovanje iz snova.