Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • Cleveland-Beograd $1175
 • Phoenix-Beograd $1175
 • Seattle-Beograd $1175
 • San Francisco-Beograd $1175
 • Las Vegas-Beograd $1175


 • Valid for departures from 11may-4aug or 25aug-1sep 2018
  Some dates are already sold out.
  U cenu uracunate sve aerodromske taxe
  Avio kompanija zadrzava pravo da promeni cene bez najave

More details >>

Axioma Travel news

Rio De Zaneiro

Raskosan, saren, strastven, brz i pun tajni, Rio de Zaneiro bez sumnje jeste jedan od najuzbudljivijih gradova sveta.
Od godine 1763. bio je glavni grad portugalske kolonije, a potom nezavisne drzave Brazil sve dok godine 1960. prestolnica nije premestena u Braziliju.
Krajem 19. i pocetkom 20. veka su u okolini grada isusene mocvare i sagradjen veliki broj zgrada po modernim urbanistickim principima, zbog cega je Rio de Janeiro postao jedno od najugodnijih mesta za zivot u tropskom pojasu. Zbog toga je postao i jedan od prvih gradova koji je dobivao prihod kao popularna turisticka atrakcija.
Rio je danas drugi grad po velicini u Brazilu, posle Sao Paola, i u njemu zivi preko 10 miliona stanovnika.

Za ljubitelje sporta kada se kaze Brazil, prva asocijacija je fudbal, za one koji vole vrele zvuke latino muzike tu su samba ili bosa nova, fanovima dobrog provoda i spektakla kroz glavu prolaze scene ludog karnevala u Riju.
Zbog svoje dramaticne topografije, Rio je od jedan najatraktivnijih gradova Juzne Amerike. Kvartovi su smesteni izmedju razbacanih brezuljaka, favela, planinskih vrhova u magli, i spektakularnih plaza na Atlantiku. Rio je i grad cija organizacija cesto zbunjuje. Poslovni distrikt Centro je severno od Zaliva Guanabara, ali glavne atrakcije su u stvari juzno odatle. Preko brda Glava Secera dolazi se do pocetka zaliva i krece ka zapadu pored plaza Copacabana, Ipanema i Leblon. U pozadini se vide uzdignuti kvartovi Lapa i Santa Teresa, kao i sumoviti vrhovi Nacionalnog parka Tijuca.

U iscekivanju Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. i Olimpijskih igara 2016, u Riju svuda vlada atmosfera rekonstrukcije, odnosno rusenja i izgradnje. Copacabana trenutno pokusava da se resi imidza sumnjivog kvarta
Osim Copacabane,tu je i 5 km dug pojas mekog svetlo-smedjeg peska i smaragdnih talasa izmedju hipster Ipaneme i ekskluzivnog Leblona.Tu su setalista sa retro crno-belim mozaikom i raznobojne spasilacke kucice - tradicionalno, svaka od njih okuplja razlicitu ekipu: sedam je za surfere; broj osam, za zastavom duginih boja, je za gej drustvo; devet je za dzet-set. U produzetku se nale tereni zafutevolei, gde muskarci igraju atraktivnu mesavinu fudbala i odbojke, sto mozda donekle objasnjava legendarnu virtuoznost brazilskih fudbalera.

Zaza Bistro Tropical je pravo mesto da osetite romanticnu atmosferu Ipaneme. Zgrada ostavlja utisak hibrida pecine iz bajke i bakine kuce, natrpana svecama i religijskim raritetima. Stolovi gledaju na mirnu ulicu, a na spratu su klupe sa jastucima za opusteniju atmosferu. Na meniju su originalna jela kao sto je tuna sa algama, tapioka, pire od rena, ili corba od susama, ali i jagnjeca plecka sa kremom od tartufa i pastom.
Okruzena gradjevinama i oblakoderima iz sedamdesetih godina, strci barokna fasada crkve Candelaria sagradjene 1775.godine na mestu gde je nekad stajala prva crkva u gradu, radovi na njoj su trajali do kraja 19. veka, a kupola je poslata iz Lisabona.
Strme kaldrmisane ulice, zivopisne palate, guzve u kafeima i tramvaji iz 19. veka koji zveckaju dok prolaze, cine deo staromodnog sarma kvarta Santa Teresa. Do ovog distrikta s umetničkim smekom najlakse cete se popeti tramvajem

Umesto parka,grad ima sumu Tijuca - nacionalni park sa vodopadima, divljim svetom, sumskim stazama prekrivenim liscem, i naravno, Statuom. Kruna 710 metara visoke planine Corcovado je Cristo Redentor (Hristos Spasitelj)-najpoznatija atrakcija i zastitni znak grada
Statua je nedavno otkrivena nakon rekonstrukcije vredne preko 3 miliona usd. Ako vam je odlazak peske previse naporan, sedite na voz koji ce vas kroz prasumu do vrha odvesti sa stanice Cosme Velho; imajte u vidu da se skoro uvek seka red!

Da biste shvatili topografiju Rija, ciljajte visoko. Brdo Glava Secera (Pao de Açucar) je 396 metara visok grafitni monolit i sa njega se pruza spektakularan pogled na Zaliv Guanabara. Do vrha se mozete popeti gondolom koja polazi sa obliznje Praia Vermelha .Najromanticniji pogled je sa vrha u sumrak, kada je grad dobija zlatnu boju.

Iz vecih gradova Amerike svakodnevno saobracaju direktni letovi za Rio de Zaneiro,pozovite agente Axioma Travel da vam pomognu da isplanirate vase sledece putovanje za Brazil. Axioma Travel 1800 929 4662.